Цветната детска градина „Приказка“

Днес завърши изпълнението на проекта „Цветна детска градина“ в ДГ “Приказка“ в Разград по Националната програма „Успяваме заедно“. Гости на тържеството бяха зам.-кметът Хабибе Расим и експерти от отдел „Образование“ в Общината.

123 са възпитаниците на забавачницата, голяма част от тях се представиха с музикални и танцови изпълнения на празника. Детската градина е единствената в Разград, в която от 2020 г. с финансова подкрепа от Община Разград бе въведено обучение по метода Монтесори.

Директорът Румяна Ненова обясни, че с помощта на родители, педагогически и непедагогически персонал, приятели и съмишленици е изградена територия, където децата да формират знания, екологични убеждения и положително отношение към природната среда чрез обучение, труд, спорт и игра. По проекта „Цветна детска градина“ са отпуснати средства, с които са купени разнообразни билки и зеленчуци, компостер за органични отпадъци, детска лаборатория, подходящи инструменти и пособия, нужни на децата и материали за облагородяване на вътрешния и външен двор в детската градина. Насипана е и подравнена пръст в двора на детската градина, засаден е райграс, храсти и цветя. С ентусиазъм и вълнение малките възпитаници на „Приказка” са прекопали обособените градинки, засадили са билки, зеленчуци и цветя, ежеседмично ги поливат и извършват наблюдения върху растителните видове. Съвместно със своите родители децата от групи „Звездици“, „Маргаритка“ и „Веселушко“ са направили къщички за птички. Те са поставени на дърветата във вътрешния и външен двор на детската градина. Съдействие при оформянето на цветната, билковата и зеленчуковите градини са оказали служители в “Паркстрой“.

/e-Razgrad/

Hits: 55

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.