Спринт на предпразничната сесия на Общинския съвет

За 1 час, 5 минути и 35 секунди на днешната си априлска и предпразнична сесия общинските съветници в Разград разгледаха и приеха общо 18 докладни записки.

Доайенът сред местните парламентаристи Стоян Димитров не можа да си спомни в дългогодишната му практика общинска сесия да е преминавала без нито един въпрос, становище или разискване по която и да е от докладните записки.

Заседанието започна с даване на разрешение на „ДКЦ I Разград“ да проведе търг с явно наддаване за отдаване под наем на кабинет за медицинска дейност.

Съветниците одобриха и изменение на Наредба № 14 в частта за определяне на цените на входните билети за посещение в Регионалния исторически музей.

Подкрепена бе и докладната записка за удължаване на срока на предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги по проект „Грижа в дома в община Разград“ от 12 на 16 месеца. С тази услуга се подпомагат 285 нуждаещи се жители на общината.

Приета бе докладна за промяна в списъка за предназначението, броя, вида и местонахождението на общинските жилища за 2024 г., които са 186.

По-голямата част от приетите останали документи бяха за продажба, предоставяне, учредяване право на строеж или отдаване на имоти общинска собственост.

Съветниците определиха годишен план за предоставяне на мери, пасища и ливади за общо и индивидуално ползване от общинския поземлен фонд. Общата площ на пасищата е 24 447.806 дка. 13 фермери с животновъдни обекти с общо над 1300 животни – крави, овце и кози, са подали заявления за ползване на пасищата.

В края на заседанието на Общинския съвет председателят Галина Георгиева покани местните парламентаристи името на Федерацията на жените за участие в тяхната благотворителна кампания „Напред, науката е слънце“ чрез дарение или посещение на благотворителен концерт на 15 май.

А зам.-кметът Елка Неделчева пък покани общинските съветници заедно с техните деца или внуци на традиционното боядисване на великденски яйца на Велики четвъртък.

/e-Razgrad/

Hits: 344

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.