Корнелия е права за мъртвите души на Гуцанов, на когото заложи – към 17 ч. няма и 30% активност във Варна

Към 17 часа няма и 30% активност на членовете на БСП във Варна, които заедно със съпартийците си от цялата страна гласуват на пряк избор за лидер на столетната партия днес.

Градският лидер Борислав Гуцанов, от когото миналото лято Корнелия Нинова свали политическото доверие на Изпълнителното бюро, заради финансови машинации и мъртви души в списъците с партийни членове, е в истерия. Извика председателите на местните организации, за да им крещи, че трябва да намерят гласоподаватели, които да дадат вота си за Корнелия. Очаква се след 18 часа да има множество фалшификации на изборната процедура и резултати от Варна. Тръпнем още и дали Гуцанов няма да се опита да се превъплати в ролята на Божи син и да възкреси покойниците, като им вмени и воля Нинова да е председател на БСП.

Това споделиха с rns преки очевидци на изборния процес във Варна. Част от тях буквално се превиват от смях заради сюжета с куция кон – Гуцанов, комуто Корнелия Нинова възложи толкова надежди да победи на първите по рода си преки избори за председател на БСП.

Който не си е взел уроците от миналото, е обречен да преживее отново нещастията.

Тази поговорка в пълен смисъл важи за Корнелия Нинова днес.

Много от редовите членове на БСП във Варна са потресени от лицемерието, което госпожата демонстрира през последните месеци.

След като отлъчи Борислав Гуцанов публично и с пълно основание, тя изведнъж привидя в него спасителя за собственото си политическо оцеляване.

Нинова от години е наясно, че Гуцанов използва БСП като франчайзинг – емблемата, с която работи единствено за собствения си интерес. Във времето тези му действия напълно обезличиха столетницата в морската столица. От избори – на избори, партията губеше позиции, избор след избор, а пропорционално на това растеше имотното благосъстояние на председателя на БСП-Варна – Борислав Гуцанов.

Нинова бе първата, която се осмели да назове истината за Гуцанов – не случайно легендиран с прозвището „медуза“ в една полицейска реализация. На нарочна сбирка на Изпълнителното бюро във Варна, тя обяви, че се снема политическото доверие от Гуцанов.

Гуцанов – с два престоя в ареста до сега, обаче не само не прие решението с елементарно мъжество и капка човешко достойнство, но изведнъж се оказа в най-близкия кръг на Нинова. Твърди се, че двамата се чуват по няколко пъти на ден. Именно „медузата“ чертаел стратегията на евентуалната изборна победа на Нинова с всякакви интриги и сплетни. Факт е, че той демонстративно обикаляше цялата варненска област заедно с Нинова, дни преди изборите.

Очевидно, към 17 ч. днес, обещанията на Гуцанов са превишила с много възможностите му да помогне за побадата на Нинова. Ако избирателната активност е под 50% и тя не спечели прекият избор, лидерът на БСП ще бъде избран след промяна на устава и от Конгреса на столетната партия. Вероятността Нинова да е този избор е абсолютна нула.

Междувременно Корнелия Нинова, която до скоро очароваше и съпартийците си, и хора извън БСП с принципността си, показа, че в политиката и целта – оцеляване, е способна на всякакви компромиси и колаборации. В очите на обикновените хора това автоматично я поставя до управляващото в момента мнозинство, което 66 дни си затваря очите за хилядите протестиращи, само за да остане на власт.

Варна е един от трите града, в които ако Нинова спечели, значи е спечелила председателското кресло. Тепърва предстои да видим дали „възкресителните“ мероприятия на „медузата“ Гуцанов ще успеят и Нинова ще стане лидер или ще има да „се сърди, че е повярвала в мъртвите му души“, докато той отново ще е оцелял. На неин гръб!

Калинка ПЕНЧЕВА

rns.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.