По шампионски! „Лудогорец“ обърна „Локо“ (Пд)

„Лудогорец“ постигна шампионска победа над „Локомотив“ – Пловдив с 3:1 в двубой от 5-ия кръг на efbet Лига.

Така Орлите поведоха в класирането на efbet Лига. Пловдивчани откриха резултата с попадение на Карагарен в 52-та минута на срещата. Десет минути по-късно игралият много силно талант от школата на „Лудогорец“ Доминик Янков възстанови равенството. В 79-та минута Сантана простреля Луков с отличен удар. Елвис Ману направи резултата 3:1, след като излезе на чиста позиция и реализира.

Локомотивци започнаха мобилизирано мача и направиха два сериозни пропуска. След грешки на Стефан Баджи на два пъти Лукас Салинас от „Локомотив“ стреля в аут. В 13-та минута удар на Янков намери ръката на Алмейда в наказателното поле на „Локомоти“в, но съдията прецени, че играта на бранителя на “смърфовете” е неволна. Домакините отвърнаха с добро изпълнение на пряк свободен удар в 20-та минута, но Кешеру прати топката в обсега на Луков, който изби авторитетно. В 31-та минута от нов пряк свободен удар в полза на „Лудогорец“ получи възможност да тормози вратата на гостите. Чибота стреля, но топката намери стената изградена от играчите на гостите, Недялков стигна до нея и стреля, но топката мина встрани от вратата на Луков. Малко по-късно Илич имаше възможност да реализира попадение за гостите, но Ренан отново демонстрира класа и изби в корнер.

В крайна сметка на почивката двата тима се оттеглиха в съблекалните при резултат 0:0.

През второто полувреме в играе се появи Владислав Стоянов, който замени Ренан дос Сантос. В 52-та минута Карагарен с далечен удар след изчистена от Григоре топка матира Стоянов, за да изведе отбора си напред в резултата. Десет минути по-късно с отлична атака шампионите възстановиха равенството. След центриране на Недялков отляво Янков с отличен удар изпрати топката зад Луков. В 69-та минута Бирсент Карагарен напредна добре и си освободи място за удар, но след него топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Сисиньо центрира опасно към наказателното поле на Локомотив, но там нямаше кой да засече топката. Димитър Илиев изстреля добре топката в 75-та минута на срещата към вратата на Стоянов, но тя премина малко встрани от вратата му. Между 79-ата и 81-ата минута домакините направиха пълен шампионски обрат в двубоя. Първо в 79-та минута с отличен удар с левия крак Сантана направи резултата 2:1, а две минути по-късно Ману също наказа Луков и резултатът набъбна до 3:1.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.