Изправят пред съда 73-годишен мъж за разпространение на наркотици

73-годишен мъж, обвиняем за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение, е задържан с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Разград за срок до 72 часа, за да бъде изправен пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

М.М. е известен на органите на реда и е осъждан, включително и за същото деяние през 2019 година. Във връзка с полицейска разработка, на 26 юни 2023 година е извършено претърсване в дома на 73-годишния мъж в разградско село. Установено е, че той държи 116,53 грама кокаин, разпределен на дози. Иззети са още електронна везна, празни пакетчета, значителна сума пари.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Разград. Предстои да бъде определена мярката за неотклонение, която да бъде наложена на М.М. Искането за налагане на най-тежката такава – „задържане под стража“, е внесено в съда.

От пресцентъра на МВР в Разград допълниха информацията с още факти: откритото количествож кокаин е 120 грама. В жилището на задържания са намерени и иззети 15 260 лева негова собственост.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.