Великденски заек, боядисване на яйца и игри за малки и големи на Велики четвъртък

Игри и забавления за малки и големи имаше пред Общинския културен център по време на традиционното боядисване на декоративни великденски яйца, което Община Разград организира всяка година.

Празникът на площада започна с изпълнения на Младежкия градски духов оркестър към ЦРД с ръководител Милен Бенков.

Преди да стартират игрите кметът Добрин Добрев поздрави децата и родителите на площада. Той припомни, че и на този Велики четвъртък Общината спазва традицията деца да боядисват яйца, които след това да обогатят великденската украса на града. На всички Добрин Добрев пожела светли празници, здраве, щастие, хармония, уют и топлина в домовете.

Игрите на великденска тематика бяха насочени към различни възрасти малчугани. Най-малките – до 8 години, разпределени на отбори, търсиха различни цветове яйца, поставени в скрити чантички с форма на зайче в градинката около фонтана с момченцата. Награди имаше за всички. Така бе и при останалите игри – по-големи награди за победителите и по-малки за останалите участници. По-големите деца, разделени на два отбора, участваха в щафета – в лъжица носеха яйце, до финала трябваше да стигнат по трасе, маркирано с конуси. Последната игра бе за отбори  от деца и родители. Те трябваше от определени позиции на различно разстояние да си подхвърлят едновременно две сварени яйца.

Докато се провеждаха игрите, възпитаници на Цветомира Петрова от Школата за изобразително изкуство към Центъра за работа с деца умело изрисуваха три стиропорени яйца в ярки красиви цветове. След празника на площада пъстроцветните яйца бяха поставени от работници от „Паркстрой“ до вече поставената великденска украса.

И малки, и големи не пропуснаха да се снимат с високия близо 3 метра великденски заек, който бе част от празника, докато се провеждаха игрите и боядисването на яйцата.

На тържеството на площада присъстваха и зам.-кметовете: Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева.

/e-Razgrad/

Hits: 216

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.