Премахват изсъхнали дървета в Разград

Работници на „Паркстрой“ извършват санитарна сеч на изсъхнали дървета в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Дърветата са установени след сигнали от граждани или проверки на експертите от отдел „Опазване на околната среда“ в Община и за отсичането им са издадени необходимите заповеди.

Премахването започна от централната част на града, където има най-интензивно движение на пешеходци и автомобили. Първо бяха отсечени две изсъхнали дървета пред „Български пощи“, ще бъдат премахнати и 3 бора край детска площадка на ул. „Каймакчалан“, както и 8 изсъхнали дървета в Градския парк – 1 акация на входа на  парка, 2 акации, 2 бора, 2 бряста и 1 ясен в района на мястото, където предстои изграждане на стрийт площадка за фитнес.

От общината рипомнят, че в дървесната растителност в Градския парк се обновява периодично. През пролетта бе извършено масово залесяване, като служители на Община Разград засадиха 175 фиданки. Наблюденията сочат, че новите дървета се развиват добре.

Сред дърветата, които ще бъдат премахнати, тъй като са изсъхнали, е и близо 40-годишна череша на ул. „Бабуна“ на кръстовището с ул. „Костур“.

След подписка от граждани, живеещи в блок 4 в жк „Орел“, в района ще бъдат премахнати 2 липи и 1 бреза, които не са изсъхнали, но създават пречки на живеещите там.

Дървеният материал от премахнатите дървета ще бъде обработен и използван за ремонти на пейки и съоръжения на детските площадки в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.