Разследват умишлено замърсяване с двигателно масло на питейната вода в Исперих

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за установено замърсяване на питейната вода в град Исперих, съобщиха от пресцентър на Апелативната прокуратура.

Изяснява се съпричастността на задържано по закона за МВР лице. Предстои прокуратурата да анализира събраните доказателства и факти за привличане към наказателна отговорност на извършителя на деянието.

Питейната вода на града към момента е спряна. Уведомени са компетентните органи, които проверяват цялостната дейност на частен обект, разположен в непосредствена близост до ВиК съоръжението, където е установено замърсяването.

По случа в днешния полицийски пресбюлетин има още информация. Около 21 .00 часа на 26 юни управителят на “ВИК- Исперих” съобщил лично в Райюонното управление в града, че неизвестно лице е изляло отработено двигателно масло във ВИК-въздушник, с което е причинило замърсяване на част от водопреностната мрежа на Исперих. От проведените оператвно-издирвателни действия е установен като евентуално съпричастен към станалото 41 годишен мъж от града.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.