Зам.-министър Венцислав Катинов на учебно занятие в Цар Калоян

Зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов проследи практическата щабна тренировка за реагиране при ядрена или радиационна авария на територията на община Цар Калоян.

Освен Венцислав Катинов на терена в Цар Калоян бяха още зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Красимир Шотеров.

Преди това в областната администрация в Разград директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов обясни, че учението е част от актуализирането на общинските планове за защита при бедствия в съответствие с указанията на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет.

След учението зам.-министър Катинов изказа благодарности на областния управител Драгомир Златев, под чието ръководство премина учението, за добрата организация и реакция от страна на всички ведомства. Катинов похвали и кмета на община цар Калоян Дауд Аляовлу. Областният управител на Разград обяви, че такива учения предстоят и в останалите общини в областта.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.