Излезе от печат третата стихосбирка на Кристислава Иванова „Нов свят“

Наскоро излезе третата самостоятелна стихосбирка на Кристислава Иванова „Нов свят“.

Редактор на книжката е Лора Касабова, а 11-те прекрасни  цветни илюстрации  са дело на  Мартина Жила  – една млада и изключително талантлива художничка от Полски Тръмбеш. Книжката трябваше да бъде представена на 1 септември в София на изложбата на Анна Йончева, автор на проектите „Да играем заедно“ и „Различните деца на България“ -“Деца (не) като другите”  в галерия nOva  art space в София. Но тъй като издателят забави отпечатването, тя излезе малко по-късно от предвидения срок.

Познавате Криси. Тя е дете, което има нужда от постоянна рехабилитация, тъй като е с диагноза ДЦП. Сега тя е на 16 години и учи в ПГО „Станка Николица Спасо – Еленина“. Познавате и братчето ѝ Мишо, който пък е с епилепсия. Аделина Банакиева от София казва, че „ако четете на децата си нейните стихове, при вас ще долети стадо еднорози и ще усмихнете едно разкошно дете“. Най-милото в случая е, от продажбата на всяка книжка Криси отделя 1 лев за благотворителност. В началото /и така е написано в стихосбирката/ кампанията беше за слънчевата Теодора Йорданова от Русе, която копнее да проходи. Самата Кристислава знае какво е да искаш да направиш крачката, а да не можеш. Затова решението ѝ да помага на други деца е категорично и търси възможности да го прави.  В началото на септември разбира, че кампанията за Теди вече е приключила. След тази чудесна новина Криси решава да пренасочи средствата за 8-годишния Емил Чапкънов от София, който също е с диагноза ДЦП.

Затова мисията на „Нов свят“ е много специална. Пътят ѝ до публиката е изпълнен с уроци и поуки. А сега и на Криси, и на братчето ѝ им предстои поредната операция, затова младата поетеса разчита на приходи от продажбата на книжката, за да помогне за кой ли път на семейството си да се справи с големите разходи, необходими за лечението им. А ние пожелаваме на младата разградска поетеса да продължава с още повече вдъхновение да твори Новия си свят.

За поръчки за „Нов свят“ можете да се обадите на тел. 0897 234 018 – Елена Пенчева. Публикуваме и  сметката на майката на двете деца, при желание да помогнете по банков път.

BG38STSA93000020585134

Банка ДСК – АД

Елена Милчева Пенчева

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.