Бившият кмет осъди полицая Павлов да му плати за обиди в интернет 3000 лева

Валентин Василев бе оценил неимуществените вреди спрямо себе си на 10 000 лева, съдът постанови да поеме обаче 1180 лева от направените разноски по делото

В последния работен ден на миналата седмица Районният съд обяви решението си по делото, заведено от бившия кмет на Разград срещу полицая Павлин Павлов за обиди и клевета в интернет.

Градоначалникът бе оценил неимуществените вреди спрямо себе си на общо 10 000 лева, разпределени в четири отделни иска. Обидите и клеветите се съдържали във фейсбук публикация на служителя на ОД на МВР – Разград от 17 ноември 2018 г.

Съдът признава изразите „боклук долен“ и „кирливия задник“ за обидни, те са унижили честта и достойнството на ищеца и постановява за всеки един от тях полицаят Павлов да заплати по 1500 лева. Ще трябва да плати на Василев още 270 лева за разноски, съразмерно на уважената част от иска. А бившият кмет ще трябва да прати на Павлин Павлов 1180 лева, което пък е съразмерно на отхвърлената част от иска за направените по делото разноски.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.