Тръгна делото на бившия разградски кмет за 10 000 лева, полицай го обидил във Фейсбук

В Районен съд – Разград тръгна делото на бившия разградски кмет Валентин Василев, който заведе иск за 10 000 лева срещу полицая Павлин Павлов.

Половин час преди началото на процеса, пред съдебната палата се събраха група хора с плакати в ръце: “Павка, подкрепяме те“ и „Василев, не те ли е срам“.

Валентин Василев е завел делото срещу полицая в Областната дирекция на МВР Павлин Павлов, с което иска Районният съд да го осъди да му плати обезщетение в размер на 10 000 лева, затова че през ноември 2018 г. в социална мрежа е публикувал твърдения, от които кметът се е обидил и е преживял неимуществени вреди – болки и страдания. Сумата е разбита на четири отделни пункта: два по 3000 лева и два – по 2000 лева, за всеки отделен израз във въпросната публикация в интернет пространството. Павлов обаче твърди, че написаното там е направил друг мъж, който живее в Англия. Текстът в мрежата се появил след като дъщерята на полицая и нейна съученичка ходили при кмета да потърсят подкрепа за Детска танцова школа „Хорце“, а бащата споделил това със своя приятел.

В началото на процеса в залата бе показана тиквата от протеста на граждани пред общината през 2016 г. заради концесията на стадион „Лудогорец арена“. Според адвоката на ответника по делото Стоян Димитров върху зеленчука са издълбани по-обидни за градоначалника думи от тези тези в поста във Фейсбук от ноември 2018 г.

Адвокатът на ищеца Емилия Събева поиска съдебно-техническа експертиза за телефона на Павлин Павлов, SIM-картата му, имал ли е парола, кой я е знаел, къде точно е писан текстът. Общината ще трябва да представи документи кога и как е подпомагала „Хорце“ и дали го е правила за други формации.

Пред съда застанаха седмина свидетели – четирима на В.Василев и трима – на Павлов. Тогавашните председател на ОбС Надя Радославова и зам.-кмет Галина Георгиева не си спомниха да са чували по-обидни думи за бившия кмет, в сравнение с тези във Фейсбук.

На следващото заседание по делото на 20 декември в залата трябва да се яви ръководителят на „Хорце“ Румен Иванов, за да разясни как точни се финансира танцовият състав.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.