13 деца – „Читател на годината“ на библиотеката

В Детския отдел на библиотеката „Проф. Боян Пенев” в Разгрпад се проведе официалната

церемония за връчването на наградите на читателската надпревара „Една година приключения“ – съвместна инициатива на Регионалната библиотека и ОУ „Н. Й. Вапцаров”.

55 ученици от І до VІ клас от различни учебни заведения се включиха в нея, спазвайки условията и установените изисквания. В Топ 3 стигнаха 13 ученици – с най-много прочетени книги – 17, 16 и 15. Те получиха своите награди-съобразени с възрастта енциклопедии, които децата моментално започнаха да разглеждат с голям интерес. Всички четящи деца бяха удостоени с грамота и значка – „Супер читател“.

Главният библиотекар Надежда Паскалева поздрави малките и по-големи четящи деца за старанието и подчерта, че събитието е празник за Разград. Посочи, че няма нищо по-ценно от това да вижда лъчезарни и знаещи деца. Благодари за партньорството на директора Галин Парашкевов и преподавателят Таня Иванова от ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Обяви и още една добра новина – Образователният сайт Уча се.бг удостои  РБ „Проф. Боян Пенев” със сертификата  „Библиотека на иновациите“.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.