Директорите на Фондация „Америка за България“: Щастливи сме да бъдем част от общността в Разград

22-мата директори на Фондация „Америка за България“, заедно със своите съпруги и съпрузи, бяха на еднодневно посещение в Разград.

Впечатленията и оценката от видяното от стореното тук с подкрепа на Фондацията само в едно изречение изрази нейният президент Нанси Шилър: „Щастливи сме, че Фондация „Америка за България“ е част от обединената общност в Разград!“

Децата на ОУ „Васил Левски“ посрещнаха гостите си с безброй изненади и в различни модули – от езиково обучение, през различни учебни дисциплини и кръжочни форми нагледно им показаха как учат и се забавляват в изградения с помощта на фондацията Мултифункционален център „Време за приключения“. И успяха да ги изненадат с въпрос в стаята, където бяха „космонавтите“: „Какво е да си американец?“.

В специален кът момчетата и момчетата бяха подредили базар със сувенири, изработени от самите тях. Събраната сума, пак по тяхно решение, ще бъде внесена във Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, който подкрепя талантите  и добрите идеи за развитие на столицата на Лудогорието.

Собствениците на Фондация „Америка за България“ бяха и при децата от баскетболната школа „Вълци“, подкрепена от тях през Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“. Част то тях се включиха и в тренировката, а Нанси Шилър, която вкара „тройка“ с далечна стрелба в коша, обеща следващия път да дойде с маратонки, за да бъде още по-добра на игрището.

Във втората част от визитата групата се раздели на две. Мъжете посетиха фирма „Амета“ с търговската марка „Лудогорско пиле“, която е създадена като американска инвестиция през 1995 година и е най-големият производител на птиче месо и продукти за българския пазар.

А дамите имаха възможността в Етнографския музей да видят как българите пазят традициите: пред тях танцуваха жените от групата за автентичен фолклор от село Топчии и момичетата от танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца.

На тържествена вечеря в хотел „Cartoon“ към гостите от САЩ се присъединиха и приятелите на „Обществения дарителски фонд за Разград:“ Сдружение „Лудогорие“, Ротари клуб, Лайънс клуб и Орденът на Тамплиерите.

На изпроводяк гостите получиха в дар капанска китка и обещаха догодина да дойдат отново.

Преди две години Фондация „Америка за България“ отправи към три български града: Разград, Габрово и Враца предизвикателството да обединят общността, да насърчат дарителството, да идентифицират неотложните проблеми и заедно с Фондацията да търсят начини за най-доброто им решаване.

Това в Разград работи. Потвърди го пред всички Нанси Шилър: „Щастливи сме да бъдем част от общността в града!“

 

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.