Елена Йончева ще помага на Разград в борбата с общината и държавата за мръсния въздух в града

Тук съм да опитам да помогна на разградчани в борбата им с общината и държавата за чист въздух в града, каза народният представител от БСП Елена Йончева. На среща с журналисти и членове и симпатизанти на партията тя поиска допълнителна информация и идеи по темата, за да се появят тук мобилни станции, които  да следят за чистота за въздуха, а държавата да вземе мерки. Йончева смята, че трябва да се търсят начини за натиск съвместно и с неправителствени организации за трайно решаване на проблема.

Пътят от Попово до Разград подсказал втория проблем в региона и в държавата, който Йончева представи: качеството на пътищата. Конкретният пример тя даде именно с пътя Разград-Попово, който е ремонтиран преди по-малко от три години, а вече е насечен от пукнатини. Тя бе категорична, че за некачествените ремонти в България вината не е на строителните фирми, а във факта, че част от бюджета за пътища се връща към хората на властта, за сметка на качеството на строителството и ремонта на пътищата.

На журналистически въпрос дали Европа наистина ни чува, след като демонстрация на обратното е гласуваният пакет „Мобилност“, Елена Йочева отговори, че възможността пакетът да бъде гласуван справедливо и за България е била пропусната от българското правителство още при посещението на френския президент Макрон в България, а също и по време на българското Европредседателство, тъй като в европарламента подкрепящите темата държави са под една трета от общия брой.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.