Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост

“Още в неделя вечер разпоредихме на Държавна агенция национална сигурност да започне проверка за маршрута на камиона, в следствие на публикации в медиите, че маршрутът на камиона се свързва с България”, съобщи служебният премиер Гълъб Донев.

“Моля, да коментирате темата с отговорност за това, че тази тема създава рискове, както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, която не би трябвало да се експонира по такъв начин в медиите. Това единствено и само, темата за “българска следа” с камиона, е в медийни публикации. Апелирам към вас за отговорност. Използването на това словосъчетание, предполага съучастие”, заяви Донев, обръщайки се към медиите в България.

“България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение, отправено официално от руската страна”, обяви Донев. Той допълни, че в момента се изяснява дали камионът е преминавал през България.

“Уведомена е и прокуратурата за проверката, която извършва ДАНС. За резултатите от проверката ще бъдат съответно информирани компетентните органи. България, знаете на кръстопът се намира, географското й положение. Преминават много камиони, много товари през нашата страна, така че нека да изчакаме резултатите от проверката”, допълни Донев.

Dariknews.bg

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.