Шест медала за Лудогорската борба от Държавно първенство

Шест медала спечелиха клубовете от Държавно лично първенство за кадети и кадетки до 17 годишни от 17 до 20 януари в Горна Оряховица.

Всички клубове участваха с максимален брой състезатели заради важността на надпреварата – класираните се до трето място се включват в разширения състав на националния отбор за тази възраст.

При кадетките отличията са два сребърни медала и един бронзов. Филиз Кямил от СКБ„Лютфи Ахмедов“ – Разград с личен треньор Фатме Шабан се бори в по горна категория до 57 кг., записа три блестящи победи с туш, но на финала отстъпи пред Олга Попова – молдовска състезателка с българско гражданство, състезаваща се за ЦСКА и европейска шампионка за миналата година.

На второ се класира и Селин Мехмед в категория до 46 кг. от СК „Агросем“ Острово с треньор Недрет Али. На финала тя отстъпи на Даяна Стойчева – бронзова медалистка на Европа за миналата година.

Бронзов медал за СК „Зекерие Гючлю“ завоюва Ямур Халим с личен треньор Ерол Сали, а на крачка от медалите с пето място остана клубът по борба „Кубадън“ – Лозница.

При кадетите участие взеха над 280 състезатели от 37 клуба. СКБ„Осман Дуралиев“ – Исперих с треньор Бехчет Хамид спечели два медала. Втора място за Гроздан Петков в категория до 48 килограма след три победи, а Аксел Кадир в категория до 60 кг. в конкуренция от 38 състезатели и спечелени пет категорични срещи, много оспорвана схватка до последни секунди допусна само една загуба на полуфинал и се окичи със бронзов медал. Трето място в категория до 55 кг. след четири победи и една загуба на полуфинал записа и Валери Огнянов състезател на СК „Кубадън“ – Лозница с треньор Севджан Адем.

Българската федерация по борба гласува доверие и на единствения лицензиран съдия от Разградска област Дениз Хамид по време на първенството.

/e-Razgrad/

Hits: 208

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.