Четирима с кристален приз в научната конференция на Филиала в Разград

Четирима учени са отличени с диплома и кристален приз The Best Paper в научната конференция с международно участие, чийто домакин беше Филиал – Разград на Русенския университет.

Форумът е продължение на конференцията, проведена предната седмица в Русенския университет под наслов: „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – VI”. Тематичните направления на форума бяха в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии.

Двата отличени доклада в категорията за утвърден учени са: „Керамични пигменти получени чрез твърдфазен синтез“ на доц. д-р Росица Титоренкова от Института по минералогия и кристалография на БАН – София и „Стабилност при съхранение, антиоксидантна и антилипидна активност на екстракт от семена на грозде от сорт Пино ноар“ с автор Явор Иванов.

В категорията за млади учени и докторанти бяха отличени следните доклади: „Антиоксидантна активност и химичен състав на екстракти от ендемично растение Sideritis syriaca“, представен от д-р Анифе Вели и колектив от  Бургаския университет „Проф. А. Златаров” и на гл. ас д-р Дарина Георгиева Русенския университет Филиал Разград на тема „Приложение на алгинатите“.

/e-Razgrad/

Hits: 38

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.