„Фарма тийм“ дари шести мобилен дефибрилатор на разградчани – намира се в клиниката на фирмата в жк „Орел“

В навечерието на Деня на независимостта собствениците на ветеринарна клиника „Фарма Тийм” д-р Никола Досев и д-р Димитрина Петрова сториха поредния свой благотворителен жест за запазването на живота и здравето на разградчани – шестият осигурен от тях в мобилен дефибрилатор вече е в новата клиника на фирмата на пазара в жк „Орел“.

По традиция д-р Деян Коларов проведе практическото обучение на персонала на клиниката за работа с дефибрилатора, който може да бъде ползван от всеки нуждаещ от неотложна помощ преди идването на екип на „Спешна помощ“.

„Кампанията „Да спасим сърце“ започнахме преди две години. Дарените досега пет дефибрилатора са в ниската и централната част на Разград и решихме, че такъв апарат трябва има и в жк „Орел“. Даряваме го с пожеланието никога да не се налага да бъде използван, но нека е тук, когато потрябва“, разказа д-р Досев.

Той благодари специално на всички, откликнали и дарили според възможностите суми по сметката на кампанията.

„Алианц банк България“ АД

Бизнес център Разград

IBAN: BG73BUIN95611100692727

BIC: BUINBGSF

За дарителската кампания „Да спасим сърце“

„Направи ни впечатление, че при купуването на всеки следващ дефибрилатор 5% от нужните средства за него са от хора, които не познаваме. Това означава, че това ,което правим, допада на разградчани и ни мотивира да не спираме“, сподели още д-р Никола Досев.

По негови изчисления Разград вече е с най-много дефибрилатори за обществено ползване на глава от населението в цялата страна. Дарените от тях са шест – единият е в клиниката на фирмата на ул. „Неофит Рилски“ 11, по един в сградите на две разградски училища, обитавани обаче от общо пет училища, и два – на Общината, които Община Разград разположи в двете спортни зали. Още два купи Община Разград – те са в сградата на местната администрация и на кооперативния пазар. Четири има и на стадион „Хювефарма арена“ – общо 12. Седмият, осигурен от „Фарма тийм“ дефибрилатор, е в ОУ „Васил Априлов“, където е учила като дете д-р Димитрина Петрова.

Д-р Никола Досев отново припомни впечатленията си от пътуванията си по света, където подобни мобилни дефибрилатори има по всички големи бензиностанции, по етажите на хотелите и по големите вериги магазини, при стандарт дефибрилатор да има на всеки 3000 души население. Надеждата му е това рано или късно да се случи и в България, защото: „Ковид кризата показа, че това е болест не само на дихателната, но и на кръвоносната система – проблем създаван от пост ковид синдрома“.

В аванс собствениците на „Фарма тийм“ издадоха, че следващите осигурени от тях дефибрилатори ще са от по-ново поколение и с тях ще може да борави всеки, а не както с тези – само медицинско лица. Защото с помощта на новите технологии апаратът сам показва трябва ли да се използва във всеки конкретен случай и ако ДА – то точно как.

/e-Razgrad/

Hits: 47

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.