Втора ветеринарна клиника отвориха собствениците на „Фарма тийм“

Под капките на кроткия Лазарски дъжд, с много гости, приятели, партньори, колеги и клиенти собствениците на „Фарма тийм“ – д-р Димитрина Петрова и д-р Никола Досев, откриха втората си ветеринарна клиника в Разград – в жк „Орел“.

С тържествен водосвет и молитва отец Георги и Ибрахим ходжа благословиха поредното бизнес начинание и пожелаха здраве на популярните не само в Лудогорието, но и в целия Североизток, ветеринарни лекари и трите им деца.

Гости на празника бяха настоящият и бившият председател на Българския ветеринарен съюз д-р Димитър Цанков и д-р Трифон Цветков,  бившият декан на Факултета по ветеринарна медицина в Тракийския университет проф. Михни Люцканов и зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров.

„Нека късметът да ви следва и успехът да ви води! Стореното от вас през годините и идеите ви за бъдещето на професията са пример за подражание и уважение“, каза в приветствието си д-р Трифон Цветков.

„Поклон пред ентусиазма ви и предложението при вас студенти от Тракийския университет да водят практиките си с възможност да продължат професионалната си реализация тук, нещо ново в страната изобщо“, съобщи новината д-р Михни Люцканов.

„В нашата фирма работят и християни, и мюсюлмани, наши партньори и клиенти са и християни, и мюсюлмани, затова и помолихме за благослов православен свещеник и ходжа. А клиниката е в „Орел“, защото в съседната панелка живяхме 30 години, защото първият ни зоощанд бе в съседния магазин, защото около 40% от клиентите ни живеят в „Орел“, защото тук ни познават“, отговори на двата задавани по време на тържеството въпроса д-р Никола Досев. И си пожела – на себе си, на д-р Петрова, на децата им, на партньорите и клиентите здраве и благополучие, за да пребъде поредната им бизнес инициатива.

В сравнение със старата клиника в центъра на Разград, в новата няма още само рентген. „На „Неофит Рилски“ вече сме в като Дядовата ръкавичка – тук ще пренесем част от работещите при нас ветеринарни лекари и ще предлагаме всичко, с което сме познати в региона“, обяснява д-р Досев. Услугите за лечение включват прегледи, ваксинации, кастрации, обезпаразитяване, всичко за  външния вид на животните – за тяхната кожа и козина, уши, нокти и зъби, хирургични интервенции, стационар, следоперативна намеса, видеозон, ехограф, акушерство, гинекология, лечение на вътрешни болести и други.

В приземния етаж на клиниката са оформени офис и жилище, където двама студенти от Факултета по ветеринарна медицина в Тракийския университет ще карат практиката си за профилактика и лечение на продуктивни животни с всички удобства и възможности да документират работа си. При желание от тях на страна, след приключване на образованието си, те ще могат да продължат професионална си кариера във „Фарма тийм“.

В новото ветеринарно бижу, както го нарече председателят на БВС д-р Димитър Цанков, има от „пиле мляко“. В магазина – над 2500 стоки: от познатите и утвърдени храни, играчки и лакомства, до „глезотийки“ като чадъри за кучета, нашийници за зайци, котешки люлки за прозорец, еко котешка тоалетна, която се отича директно в канализацията, че и електронни фонтанни поилки… Останалото може да се види на щандовете на място – в новата клиника на „Фарма тийм“ на пазарчето в жк „Орел“.

Клиниката ще работи с клиенти от  утре – 10 април,  от 8.00 до 19.00 часа, в събота – до обяд, а с дежурен по спешност и в неделя.

/e-Razgrad/

Hits: 41

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.