Собствениците на „Фарма-тийм“ дариха дефибрилатор и на училище „В.Априлов“ – най-голямото в Исперих

ДАРЕНИЕТО Е ЧАСТ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ „ДА СПАСИМ СЪРЦЕ!“ НА ВЕТЕРИНАРНИТЕ ЛЕКАРИ ДИМИТРИНА ПЕТРОВА И НИКОЛА ДОСЕВ

„Благодарим от все сърце! В навечерието на светлите празници вие изнесохте открит урок по добротворчество!“, обърна се видимо развълнувана директорката на ОУ „Васил Априлов“ Екатерина Димитрова към д-р Димитрина Петрова и д-р Никола Досев, които подариха на училището дефибрилатор – поредният от благотворителната кампания на фирмата им „Фарма-тийм“ „Да спасим сърце!“.

Домакините изненадаха дарителите с подготвено специално за случая кратко тържество. В началото д-р Досев разказа за инициатива им, идеята за която се родила след инцидента с датския футболист Кристиян Ериксон по време на европейското първенство тази година и подобен случай на сърдечен арест с техен семеен приятел. Освен това, при пътуванията си зад граница те видели, че подобни мобилни дефибрилатори за възстановяване на сърдечния ритъм има във всеки ресторант, на всеки етаж в хотелите, в метрото, а у нас даже няма нормативна база за това.

Специални благодарности и подаръци дарителите получиха от името на всички 620 деца в училището, а шестокласникът Георги Димитров ги поздрави с песен за доброто, което не се забравя и ражда добро.

Гости на церемонията в най-голямото училище в Исперих, в което д-р Димитрина Петрова е учила като дете, бяха началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков, кметът на Исперих Белгин Шукри и председателят на ОбС Бейти Бекир.

С дарителите навсякъде е и д-р Деян Коларов, който провежда начален инструктаж на медицинските лица в училищата, където вече имат от мобилните дефибрилатори. Така бе и в Исперих.

Припомняме, че дарителската кампания на „Фарма-тийм БГ“ ООД стартира в началото на месеца с поставянето на дефибрилатор на видно място във фирмения ветеринарно-медицински комплекс в Разград. Вторият от осигурените от фирмата дефибрилатори получи ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград, където е учил д-р Никола Досев и където в сградата са още две училища: Спортното и СУ „Хр. Ботев“.

Предстои апарат за възстановяване на сърдечния ритъм да получи и Езиковата гимназия в Разград. А по метода на публично-частното партньорство такива апарати да се появят в обществени сгради и на обществени места в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.