Учениците от Автото ще работят с модерна диагностична техника

Със средства от собствени приходи Професионалната гимназия по транспорти строителство „Хр.Смирненски“ в Разгради купи авангардно автомобилно оборудване

– универсален уред  NAVIGATOR  TХTs компютърна диагностика на автомобили – пътнически, товарни, лекотоварни. То изцяло замества рутинната проверка с човешко око на системите на автомобилите.

С новата техника ще се проверяват входящите и изходящите параметри на горивната, запалителната и охладителната система на автомобилите. Предимството е, че, ако има грешки в тях, то веднага и на място ще могат да се коригират с новата диагностична и контролна апаратура.

Новият уред ще се използва в обучението на учениците от специалността „Автомобилна мехатроника” – най-вече в часовете по учебна практика. Възпитаниците на гимназията ще могат да се потопят в реали работни условия, свързани с определяне на техническото състояние на различни марки автомобили. Целта на ръководството и учителите е подготовката на учениците да е съобразена с нововъведеденията в съвременните автосервизи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.