Националната техническа гимназия организира конференция за постиженията на българските учени

По повод 56-годишнината от създаването си Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ свика Областна ученическа конференция на тема

„Известни български учени и техните постижения“. Форумът, на който специален гост бе зам.-областният управител Евгени Драганов, се организира от клуба по Гражданско образование към гимназията със съдействието на РУО – Разград, областния управител и работодатели.

Приветствието си Евгени Драганов изтъкна, че макар България да няма Нобелов лауреат, много именити учени с български имена, но живеещи в чужбина, имат сериозен принос към световната наука, допълни още, че систематизираните научни познания винаги са помагали на човечеството да върви напред. И поздрави действията на училищата от региона,  които внедряват в обучителния процес съвременни методи.

Целта на конференцията бе да се популяризират постиженията на българските учени и да се предостави възможност за изява на учениците да представят познания по темата.

На конференцията бяха представени 10 доклада на ученици от: НПТГ „Шандор Петьофи”, ПГТС „Христо Смирненски”-Разград, СУ „Св.св. Кирил и Методий” – Самуил, ОУ „Н.Й.Вапцаров” и  ОУ „Васил Левски” – Разград. Техните автори и ръководители получиха сертификати за участие в конференцията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.