Тържества за платинения юбилей на кралица Елизабет II

Обединеното кралство организира големи тържества за платинения юбилей на кралица Елизабет II, които започват днес и ще продължат до неделя. 96-годишната кралица е първият британски монарх в историята, достигнал платинен юбилей, отбелязвайки 70 години на трона.

Кралица Елизабет е коронясана на 6 февруари 1952 г. след смъртта на баща й крал Джордж VI. Тържествата за юбилея ще включват всичко – от традиционен парад до звезден концерт с участието на Даяна Рос.

Принц Хари и съпругата му Меган ще се присъединят към членовете на кралското семейство, за да гледат парада от стая в Бъкингамския дворец, съобщиха говорители. Братът на Хари, принц Уилям, и съпругата му Кейт, заедно с трите им деца, ще гледат парада от балкона на Бъкингамския дворец заедно с кралица Елизабет II. Тъй като вече не са висши кралски особи, Хари и Меган нямат право да се появяват на балкона, съгласно решение, взето по-рано тази година от кралицата.

Принц Чарлз, наследникът на трона, ще приеме кралски поздрав преди началото на парада и ще инспектира войските от името на кралицата. Към него ще се присъединят неговият син принц Уилям и сестра му принцеса Ан.

Кралицата ще приеме поздрав от кавалерията, докато минава покрай Бъкингамския дворец на връщане от парада. Това е първият път в 70-годишното управление на Елизабет, в което тя ще приеме поздрав от балкона на Бъкингамския дворец и за първи път принц Чарлз ще застане вместо нея на парада.

Segabg.com

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.