Байдън призова за забрана на нападателните оръжия

Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ трябва да забранят нападателните оръжия, за да се справят с “касапницата” на насилието с огнестрелни оръжия.

В речта си пред нацията от Белия дом Байдън заяви, че твърде много места в Америка са се превърнали в полета за убиване. Той заяви, че ако Конгресът не може да забрани такива оръжия, трябва да се опита да увеличи възрастта за закупуването им от 18 на 21 години. Речта на американския президент беше предшествана от поредица от масови стрелби в страната.

В изказването си от Белия дом той също така призова за разширяване на обхвата на федералните проверки на миналото и на националните закони за “червения флаг”, които позволяват на съдилищата да разпореждат отнемане на оръжия от лица, за които се смята, че представляват опасност за другите или за самите тях.

“Не става въпрос за отнемане на оръжията на когото и да било”, заяви президентът демократ. “Не става дума за отнемането на ничии права”, добави той. “Става дума за защита на децата ни”, каза той. “Защо, за Бога, един обикновен гражданин трябва да може да си купи нападателно оръжие, което съдържа пълнители за 30 патрона, които позволяват на масовите убийци да изстрелят стотици куршуми за няколко минути?”, попита Байдън.

Докато той се подготвяше за речта си, още няколко души бяха застреляни при нападение на гробище в Расин, Уисконсин.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.