Трети национален брейк турнир FUNK BUSTERS в Разград

Надпреварата, организирана от разградския Спортен брейк клуб „Shadows Crew“ и Българската брейк федерация, е кръг от държавния календар на федерацията, съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА председателят на клуба и инструктор Иван Стоянов. Турнирът ще се проведе 14 октомври в Общинския културен център с подкрепата на Община Разград, областната администрация и Центъра за работа с деца.

„Очакваме между 120 и 150 състезатели от 6 до 35-годишна възраст. Между тях ще бъде и целият национален отбор по брейк. Ще имаме невероятен водещ и двама диджеи“, разкава Иван Стоянов. Квалификациите са в 12.00 часа в двае възрастови групи: до 12 години и над 12 години. Освен традиционните срещи „един срещу друг“ ще има и showcase и crew battles. Финалите са от 18.30 часа.

Брейкърите ще бъдат оценявани от съдиите Златко Йончев – Zlatko, Марти, Красимир Христов – Краси, Цветан Кошутански – Дон Цеци и The Boss. За най-добрите са предвидени награди и медали.

„Надявам се на добро представяне на разградския брейк клуб „Shadows Crew“. Ние сме само на три години, срещу нашите момчета и момичета ще изправят състави, които практикуват този вид танци от близо 25 години, но очаквам поне трима представители на финалите. Националният турнир FUNK BUSTERS е част подготовка за нашите състезатели да се опитат да вземат квоти за олимпиадата в Париж 2024 година“, не скри надеждите нси Иван Стоянов..

В „Shadows Crew“ тренират 11 деца, най-малките са на 10-12-годишни, а най-големият е Стефан Добрев, който се състезава при мъжете.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.