Тази седмица масови проверки използване на колани в колите

От 9 до 15 март се провежда специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ за установяване на нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани и каски, съобщават от пресцентъра на МВР в Разград.

Основната цел на кампанията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите и пътниците, които да осъзнаят, че неизползването на предпазните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозни увреждания или смърт при пътен инцидент.

596 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 2 до 8 март 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 507 фиша и 68 акта. Два от актовете са на неправоспособни шофьори. Санкциониран е и един велосипедист.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол –  концентрацията при двама от тях е била над 1,2 промила.

През седмицата е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.