Таблети за талантите от клуба по роботика – национални шампиони

Областният управител Гюнай Хюсмен и неговият заместник Евгени Драганов се срещнаха с отбора по роботика „QWERTY“ към ОУ “Васил Левски“ – Разград, който преди дни спечели националното състезание „Роботика за България 2019“.

В продължение на инициативата си за стимулиране на децата от Лудогорието с успехи в различни сфери, Г.Хюсмен подари по един таблет на шестимата шампиони.

Учениците от три разградски училища и техните ръководители Венелин Николов и Цветанка Пенчева от ОУ “Васил Левски“ разказаха за подготовката си за това състезание, за постигнатото на него и на предходни национални и международни надпревари по роботика, в които са участвали. Тимът от Разград за втори път печели състезанието „Роботика за България“, миналата година пък участва в Международен конкурс за детски инженерни екипи в Санкт Петербург в Русия, където се класира на шесто място.

Днес таблети получиха: Ася и Симона Андрееви, Мария Шишкова и Любомир Драганов от ППМГ  „Акад. Никола Обрешков“и Боримир Марчев от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“, а подаръкът за Константин Коцев от НПТГ “Шандор Петьофи“, който отсъства от града днес, бе предаден на Венелин Николов.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.