Съдът остави в ареста обвинения за откраднатите над 11 600 лева от бензиностанция в Разград

Окръжният съд потвърди определението на Районен съд – Разград за взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Д, съобщиха от пресслужбата на съда.

20-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършено на 26.05.2020 година престъпление – длъжностно присвояване на 11 615,13 лева, извършено в условията на опасен рецидив, от бензиностанция в жк „Орел“ Разград, където работел.

Според въззивния състав са налице изискуемите предпоставки на закона за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Съдебният състав намери, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление.

Тази опасност се извежда от данните, съдържащи се в справката за съдимост на обвиняемия, от която е видно, че той е осъждан от Районен съд – Русе и Районен съд – Разград, съответно през 2017 и 2018 година.

Налице е и обосновано предположение, че Кирил Д. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това предположение се извежда от събраните по делото доказателства – самопризнания, разпити на свидетели, писмени и веществени доказателства.

По делото е приложен протокол, в който е отразено, че при задържането на обвиняемия в автомобила му са намерени вещества, реагиращи на наркотици. Допълнителна експертиза ще даде яснота какво е количеството и видът им.

Пред съда Кирил Д. заяви, че няма полза да се укрива, не смята да извършва престъпление и иска да се прибере при близките си да ги види, понеже били болни.

Магистратите счетоха, че предвид гореизложените съображения към настоящия момент целите на мерките за неотклонение ще бъдат постигнати с най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд Разград е окончателно.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.