Жена от Ясеновец почина в дома си в деня на изписването й от разградската болница с отрицателен тест за COVID-19

ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ ИМА НОВА ЗАРАЗЕНА С КОРОНАВИРУС ЖЕНА НА 37 ГОДИНИ – СЪЩО ОТ ЯСЕНОВЕЦ

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, един от интубираните пациенти – жена на 77 г., приета в инфекциозното отделение на разградската болница на 28.05.2020 г.,  е била екстубирана  и изписана на 15 юни, след отрицателен PCR – тест и е поставена под 14 дневна  домашна карантина. Същия ден жената, която е била с придружаващи заболявания и в увредено общо състояние, е починала вкъщи. Погребението е извършено днес при спазване на всички противоепидемични мерки. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

РЗИ – Разград информира още, че на 15.06.2020 г. e регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Това е жена  на 37 г. от с. Ясеновец. Потърсила медицинска помощ на 14.06.2020 г. в разградската болница, резултатът от PCR теста й е положителен. Отказала лечение. На 15.06.2020 г. потърсила медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където е хоспитализирана в отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Придружаващи заболявания лицето не съобщава. Издирени са контактните лица и са поставени под задължителна 14 дневна домашна карантина.

Поставените под карантина лица в областта са 377.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 42, от тях активни 32. На стационарно лечение са 11 в Разград. Петима пациенти са на стационарно лечение в болницата „Медика“ – Русе и един в – „Канев“ – Русе.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.