Съветниците подготвят предстоящата сесия – ще се обсъждат бюджетът за 2024 г. и структурата на общинската администрация  

Заседанията на постоянните комисии за февруарската сесия на Общинския съвет  в Разград започнаха, съобщиха от пресслужбата на местната админстрация.

Сред докладните, които ще бъдат обсъдени на 16 февруари, са проектът за бюджета на Община Разград за 2024 г. и промяна в структурата на общинската администрация.

Пред комисиите бяха представени тези две и още 11 докладни записки от кмета Добрин Добрев и зам.-кмета Хабибе Расим.

Общият обем на проекта за бюджет за 2024 г. е в размер на 100 279 000 лв., сравнено с представянето му на публично обсъждане в края на месец януари бяха предложени две промени. Кметовете на 18-те населени места предлагат вместо самоходни снегорини всяко от селата да получи мотоблок с ремарке и гребло за снегопочистване, а това променя сумата от 84 000 на 92 070 лв. Другото изменение е в разходите за изработване на подробен устройствен план на „Бизнес зона Перистър“, общата сума от 84 600 лв. включва и проектиране на канализация за отвеждане на дъждовни води.

Одобрение получи и докладната за промяна в структурата на общинската администрация. Зам.-кметовете остават четирима с ресори: Бюджет и финанси, Хуманитарни дейности, Общинска собственост и стопански политики, Строителство и устройство на територията. Променя се броят на дирекциите и отделите, съответно 7 вместо 2 и 12 вместо 14. Числеността на администрация на Община Разград, включително и тази в населените места е 157 щатни бройки и няма да бъде променяна. Администрацията е структурирана в обща и специализирана, като са спазени нормативите за численост: 54 служители в обща администрация – до 35 на сто от числеността на администрацията; 103 служители в специализирана администрация – до 70% и 21 ръководни длъжности – до 15 на сто от определената обща численост.

/e-Razgrad/

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.