Стотици зрелостници и родители посетиха кандидатстудентската борса

Стотици зрелостни и техни родители от всички общини в областта посетиха днес кандидатстудентската борса в Общинския културен център в Разград.

Форумът за поредна година се организира от Регионалното управление на образованието и Община Разград, съвместно с Центъра за ученическо техническо и научно творчество.

„За всички нас, като заинтересовани от случващото се в образователната система в България, е важно нашите деца да имат равен достъп до качествено образование и възможности за избор за учене и професионална реализация тук, в нашата Родина“, каза началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков при откриването на изложението. Той заяви, че представянето на учебните заведения в такъв формат се превръща в добра традиция за Разград. Началникът на РУО пожела на участниците в кандидатстудентската борса творческа енергия, ентусиазъм и успех в начинанията, а на бъдещите студенти да се сбъднат мечтите им и всеки да намери своето място там, където ще бъде удовлетворен и ще се чувства полезен със своите знания и учения.

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим също приветства участниците в кандидатстудентската борса. Тя изрази увереност, че всеки от учениците, дошли дне тук, ще бъде удовлетворен от възможността да се запознае с бъдещото си учебно заведение. Тя пожела на младите хора след завършване на висшето си образование да потърсят реализация в  родната си община Разград.

800 са тазгодишните зрелостници в Разградска област, към които е насочена кандидатстудентската борса, но се очакваха над 1500 младежи, тъй като бяха поканени и завършващите 11-ти клас.

Ръководствата на 18 висши учебни заведения изразиха желание да представят възможностите за обучение във ВУЗ-овете.

В програмата на официалното откриване участваха възпитаници на Центъра за работа с деца: Татяна Славова и Жанет-Мари Кръстева от класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева и мажоретки от Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова.

/e-Razgrad/

Hits: 25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.