Новият кмет на Разград Добрин ДОБРЕВ: Благодаря за избора и доверието. Започваме работа!

„Водихме динамична и изцяло позитивна предизборна кампания.

Кампания, насочена към всеки един жител на Разград и населените места от общината. Кампания от човек на човек, защото нашата основна цел беше за затвърдим максимата, че кметът е кмет на всички граждани, а не на една определена политическа сила или на група от хора. Изборът на кмет трябва да е мажоритарен, да се прецени кой може да е най-добрият стопанин на общината, който ще може да устои на трудностите през предстоящите четири години и да гарантира развитието ѝ наред с ежедневните проблеми.“ Това каза на пресконференция днес в пресклуба на БТА новоизбраният кмет на Разград Добрин Добрев. Редом с него бяха председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му за кмет, Таня Тодорова и петимата новоизбрани общински съветници от местната коалиция „БСП за България“ (БСП за България, ВМРО – БНД): Стоян Димитров, Николай Пенчев, Елка Неделчева, Руско Дянков и Атанас Станчев.

Добрин Добрев благодари на всеки, излязъл и гласувал на изборите. Защото правилният избор предопределя бъдещето на общината. Добрев си пожела с екипа си да работи така, че след четири години до урните да отидат и тези, които не го сториха сега. „Това ще означава, че сме спечелили доверието на нашите съграждани“, категоричен бе новоизбраният кмет.

Добрин Добрев изказа специални благодарности и на семейството си, понесло не само отсъствието му по време на кампанията, но и това, че „… устоя на всички – смело мога да кажа – мръсни номера от страна на наши опоненти.“

„Благодаря и на Инициативния комитет за високото доверие, за огромната отговорност, която ми гласуваха. Благодаря още на Българската социалистическа партия и ВМРО, които първи застанаха зад моята кандидатура, както и на всички останали политически формации, неправителствени организации и граждани, които повярваха в мен и с гласовете си избраха аз да бъда следващият кмет на община Разград. Осъзнавам, че отговорността, с която съм натоварен, е голяма и заявявам готовност аз и моят екип, че  още от ден първи ще започнем сериозна и активна работа по разрешаване на проблемите, които стоят пред нас. За да станат Разград и общината наистина едно по-добро място за живот“, каза още Добрин Добрев.

В отговор на журналистически въпрос новоизбраният кмет отговори, че екипът му е в процес на сформиране и съвсем скоро ще има информация за него. Вероятно броени дни след учредителното заседание на Общинския съвет на 10 ноември. Според Добрев и общинската администрация е в готовност  за работа.  В момента се изготвя анализ на случилото се в последния мандат. По думите му, би могло да има малки промени в структурата на екипа, защото два от ресорите досега били изключително тежки.

Добрин Добрев отказа да отговори дали в екипа му ще има някого от опонентите му в кампанията. Но уточни, това е въпрос на разговори, на взаимно разбиране и виждания за управлението на града и общината. „Всички са добре дошли на масата за преговори, както и по време на балотажа. Нашите врати са отворени и ние ще преговаряме за политиките за развитие на града, а не за поставяне на ултиматуми, свързани с определени постове“ категоричен бе кметът.

Една от първите задачи пред новата администрация и Общинския съвет ще бъде проблемът с мръсния въздух, посочи Добрев. Веднага започват сериозни преговори с Министерството на околната среда и водите за разрешаването на този изключително важен проблем – както за намирането на източника на замърсяванията, така и за кардиналната реконструкция на градската пречиствателна станция. „Има конкретни неща, които ще предложим на държавата и смятаме, че тя ще бъде част от разрешаването на проблема“, обяви Д. Добрев.

Ще се работи още и за подобряване на транспортната схема в общината; опазването на обществения ред – умишлено нанасяне на щети, нерегламентирано паркиране и престой на автомобили. Администрацията ще засили действия си по контрола за спазването на наредбите и на законодателството в община Разград. Това според градоначалника в последните две години не е било на фокус.

На пред план остават и проектите за необходимото на общината еврофинансиране, общият устройствен план и всички детайли, за да бъде улеснен животът на разградчани.

В своя коментар за резултатите от изборите водачът на листата общински съветници Стоян Димитров посочи, че разградчани са оценили качествата на Добрин Добрев като кандидат за кмет и като човек, който може да бъде добър стопанин на града. А по отношение на Общинския съвет, той припомни, че отдавна местният парламент тук не се доминира от една политическа сила. И е убеден, че с опита си, както и досега, ще съумеят да постигнат нужната консолидация за решаването на най-важните проблеми.

Сред неотложните проблеми сега /въпрос само на няколко седмици/ Стоян Димитров посочи този за плащането на дължимите такси за битови отпадъци, защото там се очакват съществени промени. Трябва да бъде динамизирана и работата по приемането на общия устройствен план, от който зависи реализацията на всички добри намерения, заявени  в предизборната кампания.

Стоян Димитров разчита и да се изградят добре работещи постоянни комисии към ОбС, където проблемите да бъдат обсъждани професионално и на базата на това да бъдат вземани отговорни и разумни решения

/e-Razgrad/

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.