Областният управител откри първите заседания на Общинските съвети в Лозница и Цар Калоян

Областният управител Владимир Димитров откри днес първите заседания на Общинските съвети с новоизбраните общински съветници, кметове на общини и кметове на населени места в Лозница и в Цар Калоян. Тоэва съобщиха оит пресслужбата на областната администрация.

„Повечето от вас имат опит, работили са под една или друга форма за местната власт и знаят, че жителите на общината са им поверили голяма отговорност. Изборите минаха и от тук нататък най-важното в общината ще се решава от вас в тази зала“, каза в приветствието си Владимир Димитров.

Той пожела на всички ползотворна работа, разумен избор на председател на Общинския съвет и много добри неща, които да свършат за своите общини.  Също им пожела много сила, мъдрост и кураж в работата през следващия мандат.

Преизбраните кметове: на община Лозница Севгин Шукри и на Цар Калоян Дауд Аляовлу както и всички новоизбрани кметове и общинските съветници, положиха клетва пред областния управител. Те получиха удостоверенията си от представители на ОИК и подписаха клетвените декларации.

В дневният ред на двете заседания бе избор на нов председател на Общински съвет, като в Лозница мнозинството посочи  Ибрахим Ахмедов, а общинските съветници в Цар Калоян избраха Белгин Хюсеин.

/e-Razgrad

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.