РИОСВ: Отклоненията в отпадните води са минимални

Регионалната испекция по околната среда и водите – Русе получи протоколите от пробите отпадъчни води, взети през юли от Градската пречиствателна станция на Разград: от изходната точка на пречиствателната станция на „АДМ“ ЕАД и от две пробовземни точки на „Биовет – клон Разград“ АД, съобщиха от екоинспекцията.

Извънредните проби на отпадни води са изпитани  от Регионална лаборатория – Русе към ИАОС, по повод постъпила писмена жалба за разпространение на миризми в  Разград. Пробите са изпитвани по показатели и индивидуални емисионни ограничения, записани в разрешителните документи за заустване, издадени на дружествата по реда на Закона за водите.

Единствено в отпадъчните води на „Биовет“ е установено минимално отклонение по показател химична потребност от кислород. За същото отклонение на дружеството вече е наложена текуща месечна санкция в размер на 212 лв. на база  предишно пробонабиране.

Контролът за условията в разрешителните документи продължава съгласно плана за контролна дейност и  заповедта на министъра на околната среда и водите, който предвижда две пробонабирания в рамките на календарна година.

/e-Razgrad/

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.