Двама министри на извънредната сесия за миризмите

Двама министри се очаква да присъстват на извънредното заседание на Общинския съвет в Разград в четвъртък, 10 август, съобщиха от хпресслужбата на местната администрация.

Това са министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Заседанието бе свикано от председателя на местния парламент Стоян Ненчев на основание чл.25, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 53, ал. 1, т.1 и чл.54, ал.2 и чл.58, ал.4 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Разград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. В дневния ред на заседанието има само една докладна записка, тя е с вносител председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев – по повод доклада на директора на РИОСВ – Русе за качеството на атмосферния въздух и дейността на РИОСВ за опазване на околната среда, който ще бъде представен на заседанието, насрочено за 13,30 ч.

Проекторешението е от 5 точки, свързани с мерки, които да се предприемат по отношение на разрешаване на проблема с неприятните и дразнещи миризми в Разград. Те са насочени към възможностите за калибриране на общинската система за мониторинг на въздуха, към увеличаване броя на планираните и извънредни проверки на чистотата на атмосферния въздух от страна на екоинспекцията и завишаване строгостта на наложените санкции спрямо установените нарушители, както и към необходимостта двамата министри да окажат съдействие за осигуряване на необходимите средства за реконструкция и модернизация на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води през 2024 г. Пълният текст на докладната е публикуван на сайта на Община Разград.

Заседанието на Общинския съвет ще се излъчва онлайн от КИС 13 на сайта на телевизията и на сайта на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.