Ревизоро: В Карловско мизерстват, а украинци са на първа линия

Все още е в сила частичното бедствено положение, обявено в Карловско, заради придошлите реки в селата Каравелово и Богдан.

“Ако имаше пари, за тези 6 месеца защо не изчистиха това село? Повече от половин година държавата я нямаше. Общинските съвети няма да признаят вина, надяват се като обявят извънредно положение, някой от София да отвори големия портфейл, а те да харчат за друго. Аз съм българин, не мога да си представя, че държим украинци на първа линия на морето и ги храним, а българите, които стоят в тези къщи, мизерстват повече от половин година, те работят, плащат данъци”, коментира бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров в студиото на “България сутрин”.

Той уточни, че когато общините разпределят бюджетите си, без значение от коя партия са, най-малко се дават за почистването на реки. И допълни, че кметът, колкото и пари да иска за тези дейности, Общинският съвет взима решенията за бюджета.

“И 24 часа да работят – чудесата няма да се случат. Държавна фирма трябваше да отиде, хората не може да вземат функциите на държавата. Сам човек не може нищо да направи, без пари не става, а с малкия ресурс хората удържат където е най-спешно”, каза Димитров.

Бившият екоминистър коментира, че построяването на язовир не е най-доброто решение на проблема.

“Бързо ще се запълни, трябват прегради и редовно да се изгребва материал. Този наносен материал идва от Балкана. Трябва да се хване, в планината, да се изчисти генерално и да се спре. За дигите трябва да се отчуждят големи терени. Знае се отговорността, но няма кой да направи тези диги, тичаме след събитията”, заяви Емил Димитров – Ревизоро.

Dnes.bg

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.