Разград ще домакинства на Републиканско състезание по приложно колоездене за деца

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев се срещна с представители Съюза на българските автомобилисти за предстоящото Републиканско състезание по приложно колоездене за деца тук през октомври, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Надпреварата е насрочена за 13-14 октомври, обясниха председателят на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ към СБА Светослав Кръстев и управителят на клон на СБА в Разград Живко Каспаров. Те обсъдиха с Добрин Добрев, с началника на отдел „Опазване на обществения ред“ Йордан Маринов и със специалиста „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева организационни въпроси по провеждането на състезанието.
В състезанието ще участват 30 деца от цяла България на възраст 10-15 години. Те ще покажат своите умения по приложно колоездене на площад „Независимост“ в района на Общинския културен център. Майсторското управление на велосипеди ще започне в 14.30 ч. на 13 октомври, а състезанието има и теоретична тестова част по правилата та уличното движение. За същия ден в 18,00 ч. е насрочено награждаването на призьорите от републикански шампионати за 2023 г.
Организатори на състезанието са: Община Разград, СБА-Разград, Пътна полиция, БЧК-Разград, НДПК „Младежта за безопасност на движението“, АК “Север“ – София. Съдии ще са инж. Христо Атанасов от София и Милчо Крумов от Монтана.
/e-Razgrad/

Hits: 80

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.