Георги Радославов получи парична награда за високи спортни постижения в колоезденето

Перспективният състезател от СКК „Спринт“-Разград Георги Радославов получи днес награда от 900 лева за високи спортни постижения.

Сумата му бе връчена от зам.-кмета и изпълняващ функциите на кмет нРазград Добрин Добрев. Той пожела на Георги да продължи да надгражда успехите си и да надмине по постижения своя треньор Мирослав Минчев, който също както и близките на младия състезател, присъстваха на връчването на паричната премия. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Сумата е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според член 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. През тази година са направени две предложения за връчване на такава премия, второто е за световния ученически шампион по дълъг и троен скок Лъчезар Вълчев, който ще получи наградата си през следващата седмица. И двете предложения на клубовете, в които се подготвят двамата младежи, бяха гласувани единодушно от членовете на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет.
На срещата със зам.-кмета Добрин Добрев треньорът на Георги Радославов разказа, че 15-годишното момче е най-успешният състезател на клуба в момента. През настоящата година има постижения и на писта, и на шосе, освен в страната е участвал и на състезания в чужбина. Само от едно от последните си състезания – Държавния личен и отборен шампионат на писта за юноши младша възраст в Разград през юли, Георги Радославов има 3 златни и 1 сребърен медал, спечели и първата купа „Денчо Денев“. Има и медали и добри постижения на колокритериуми. В момента е на четвърто място в ранглистата за 2023 г. при юноши младша възраст на Българската федерация по колоездене.
„Следващото състезание на Георги е на 21 септември – 80 км колокритириум в Котел и това е краят на сезона“, обясни треньорът Мирослав Минчев. Следва почивка от 1 месец и започва подготовка за новия сезон, който стартира през март 2024 г. През него Георги ще е в нова възрастова група, тъй като през ноември става на 16 години. „Нараства и натоварването, докато сега колокритериумите са по 70-80 км, от догодина ще са 120-130 км и трябва много сериозна подготовка“,допълни Минчев. Увеличават се обаче и възможностите за международни участия, тъй като състезанията за юноши старша възраст са повече.
Зам.-кметът Добрин Добрев коментира с колоездачите и състоянието на спортните бази в града, по чиято поддръжка общинската управа имаше сериозен ангажимент през настоящия мандат. Продължават да се търсят възможности и за ремонт на Градския колодрум. В бюджета за 2023 г., който ще се гласува в понеделник от Общинския съвет, са предвидени 36 000 лв. за технически проект за обновяване и ремонт на колодрума, за да има възможност при осигуряване на финансиране да се започне работа по ремонта.
/e-Razgrad/

Hits: 74

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.