Разград чества Съединението

Кметът на Разград д-р Валентин Василев произнесе тържествено слово по повод 134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия по време на тържествена програма и ритуал за поднасяне на венци и цветя на площад „Възраждане“ за празника.
В своето слово д-р Василев каза, че „Един народ е силен, когато има минало, а България има богата история, със славни битки, с личности със силен характер, с цел и готовност за саможертва в името на нацията. Днес ние не можем изцяло да разберем това, което са чувствали тогавашните родолюбци, не можем да водим и техните битки, но можем да бъдем истински хора-полезни на настоящето и отговорни към утрешния ден. Можем да сме смели в делата си, да се борим с неправдата, да не позволяваме на нищо да ни разединява, за да продължим да надграждаме все така устойчиво завещаните основи на нашата нация“, каза в приветствието си д-р Василев. Исторически факти за датата 6 септември 1885 разказа Нели Николова – главен уредник в Регионалния исторически музей.

Тържеството на площада продължи с ритуал по поднасяне на цветя и венци, които пред Войнишкия паметник положиха: кметът Валентин Василев и заместникът му Галина Георгиева, архиерейският наместник отец Георги от храм „Николай Чудотворец“, венци имаше и от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, Асим Адемов-член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова.
Венци положиха и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, общински съветници от групата на БСП, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на политически партии Демократична България, ВМРО и „Кауза Разград“, Тератрално-музикален център, читалище „Развитие 1869“, Областен и общински съвет на Съюза на пенсионерите, Регионален исторически музей, РБ „Проф. Боян Пенев“, признателни граждани.
/e-Razgrad/
Снимки: Общинска администрация

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.