Първата копка на Компостиращата инсталация

На 26 януари, сряда, Община Разград стартира строителните дейности по проект за проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от Регионалното сдружение за управление на отпадъците /седемте общини от Разградска област/.

Параметрите на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, хода на проектните дейности, целите и очакваните резултати от реализацията на европейската инвестиция ще бъдат представени на информативна пресконференция от 13,30 ч. в зала 1101 на 11 етаж в административната сграда на Община Разград. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Церемонията за първата копка ще е същия ден от 15.00 ч. в  местността Орлян Бурлук, до Регионалното депо за неопасни отпадъци.

Проектът е на обща стойност 13 563 029 лв., от които 7 302 398 лв. са европейско финансиране, 1 288 659 лв. е националното финансиране, а 4 971 972 лв. е финансовият принос от страна на бенефициента и партньорите. Генерална цел на проекта е намаляване на количеството депонирани отпадъци в общините от областта, чрез изграждане на инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените битови отпадъци и предварително третиране на смесените битови отпадъци.

Пресконференцията и церемонията ще се проведат при спазване на антиепидемичните мерки, съгласно заповедта за това министъра на здравеопазването.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.