Отново спецоперация по пътищата

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира днес на територията на ОД на МВР – Разград, съобщават от пресцентъра на полицията.

От 16.00 часа на 21 януари 2022 година ще се осъществява засилен контрол на водачите на превозни средства за поведението им спрямо пешеходците на пътя, както и спазването на правилата от страна на самите пешеходци. Проверките ще продължат до 30 януари включително.

От 1 януари 2021 година до 18 януари 2022 година на територията на ОД на МВР – Разград са настъпили общо 83 пътно-транспортни произшествия с участието на пешеходци, при които 3-ма са загинали и 77 – ранени. За неспазване на правилата за движение през 2021 година са съставени 3 акта и  185 глоби по фиш на пешеходци, както и 34 акта на водачи на МПС, неосигурили предимство. Зимният сезон предразполага към възникване на по-голям брой тежки ПТП с участието на пешеходци, като се има предвид, че те се движат с тъмни дрехи и са по-слабо забележими в тъмната част от денонощието.

За да се ограничат предпоставките за пътно-транспортни произшествия, пътните полицаи ще следят стриктно за поведението на шофьорите и пешеходците на пътя.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.