Първата годишна наградата „В душата на дете“ – за Имрен Гендж

Съоснователят на фондация „За нашето бъдеще“ Имрен Гендж е първият носител на годишната награда „В душата на дете“.

Отличието на сдружение „ЖАНЕТА“ тя днес получи пресклуба на БТА от председателя на неправителствената организация Грациела Ранкова. Отличието се присъжда на хора, допринесли за повишаване благосъстоянието на децата в Разградска област

Имрен Гендж е номинирана от доброволци и приятели на фондация „За нашето бъдеще“. „Имахме възможност две години да наблюдаваме нейния труд и всеотдайност за подпомагане на деца с акушерска пареза и още каузи, свързани с деца“, мотивира избора на „ЖАНЕТА“ Грациела Ранкова.

„Благодаря на сдружение „ЖАНЕТА“, че от създаването на фондацията през март 2022 г. бяха неотлъчно до мен и подкрепяха борбата на семейството ни в усилията да предоставим помощ и подкрепа на деца в нужда – не само с акушерска пареза, но и с детска церебрална парализа, сколиоза, аутизъм и много други диагнози, за които се борим заедно с екипа на фондацията“, каза Имрен Гендж. Тя посвети наградата на дъщеря си, която, по думите ѝ, е причината и смисълът на всичко, което прави екипът на фондацията.

Имрен Гендж, която е икономист по образование с три специалности: Международни отношения, Бизнес администрация и Счетоводство и контрол, получи поздравления и от зам.-кмета на Разград, за стореното от нея, съпруга ѝ и съмишлениците им за подкрепата на децата в нужда. И увери и нея, и Грациела Ранкова, че ръководените от тях неправителствени организации могат да разчитат на подкрепа от Общината в благородните им каузи.

Грациела Ранкова припомни, че основната мисия на сдружение „ЖАНЕТА“ е да помага на децата и семействата в областта да живеят по-добре. Сега над 60 деца и техните семейства получават подкрепа от сдружението, а от създаването на организацията през 2004 г. са подпомогнати близо 18 000 души. „Именно тази дългогодишна работа с деца ни даде идеята да отличим хора в региона, които допринасят за подобряване живота на децата, и така учредихме наградата „В душата на дете“.

Още на началото на 2024 г. „ЖАНЕТА“ ще започне събирането на номинациите за второто издание на наградата. Основното изискване ще е дейностите в подкрепа на деца да не са професионална задължение на номинирания, издаде в аванс Грациела Ранкова.

/e-Razgrad/

Hits: 328

One Reply to “Първата годишна наградата „В душата на дете“ – за Имрен Гендж”

  1. Благодарение ,на такива хора имам надежда за бъдещето !
    Благодаря !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.