И тази година институциите обявиха, че са готови да посрещнат зимата

И тази година институциите и общините обявиха, че са готови да посрещнат зимата. Това те сториха на свиканото от областния управител Владимир Димитров заседание специално по темата.

Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев обяви, че разполагат с 10 пожарни автомобила, два аварийно-спасителни, десет оперативно-щабни, един лекотоварен, едно верижно МТЛБ, два УТВ и една моторна шейна. Всички са изправни и се подготвени за работа при зимни условия.

Зимното поддържане на 505-те км републиканската пътна мрежа в Лудогорието ще се осигурява от  50 машини при нужните по норматив 35. При усложнена обстановка ще се използва и допълнителна техника. Осигурени са и необходимите материали за обезопасяване на пътищата, каза на заседанието директорът на Областното пътно управление Людмил Янев.

От своя страна началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков посочи, че всички училища и детски градини в Разградска област имат осигурено отопление, транспорт и медицинско обслужване. Проблем били два теча в две гимназии в Разград: в едната в топлоцентралата, а в другата – от покрива, но се работи по отстраняването им.

„Електроразпределение Север“ ще разполага с 26 екипа за отстраняване на аварии по електропреностната мрежа. Готовност за приближаващата тазгодишна зима заявиха още: ОД на МВР, РЗИ, Центърът за спешна помощ, МБАЛ “Св. Иван Рилски”, „Водоснабдяване – Дунав“,“, Областният отдел на „Автомобилна администрация“ и „Водоснабдяване – Дунав“.

Заседанието завърши с пожеланието и надеждата зимата все пак да е по-лека.

/e-Razgrad/

Hits: 36

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.