Проектът EDWARD – на 26 септември у нас под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”

„Присъединете се към нас, за да направим европейските пътища по-безопасни”. Този надпис и брояч на оставащото време до Деня без загинали на пътя посрещат посетителите на интернет страницата projectedward.eu.

Проектът EDWARD /European day without a road death/ се осъществява за четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ. Тази година е планирано да се проведе на 26 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

В България операция EDWARD ще се проведе под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Всеки, който желае, може да се регистрира като партньор на посочената интернет страница, да даде обещание, че ще се движи безопасно, да организира свое събитие – част от Дните за безопасност на движението и да го публикува на интерактивната карта на сайта, както и да разпространява „Нулата” – изобразен с ръце символ за нула загинали при катастрофи на пътя.

Идеята е чрез наличните ресурси на държавни, местни органи, неправителствени организации и граждани да се постигне общата цел да няма загинали при пътно-транспортни произшествия.

За успешното провеждане на операция EDWARD да няма смъртни случаи на 26 септември се планира 24-часов контрол на пътя и максимално респектиращо полицейско присъствие. Наличните технически средства за контрол на скоростта ще се ползват при пълна натовареност и ще се спазва принципът за нулева толерантност към нарушителите на ЗДвП.

 

Информация за травматизма по време на операция EDWARD – данни за България:

         ДатаГодинаПТПЗагиналиРанени
19 септември201814017
21 септември201719125
21 септември201611014
             Общо 44156

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Проектът EDWARD – на 26 септември у нас под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!””

  1. ОУ " Св. Св. Кирил и Методий" - с. Куртово Конаре каза:

    Основно училище “Св. Св. Кирил и Методий” – с. Куртово Конаре, общ. Стамболийски се включва в инициативата на европейската прежа на службите на пътна полиция: ” Обичам семейството си! Пазя семейството си на пътя!” Ще се проведат разговори с ученици и родители, като на учениците ще се пусне анимационен филм с опасностите на пътя. След това, учениците от всеки клас, ще нарисуват рисунки по БД и по време на занимания по интереси, ще рисуват на асвалт с тебешири по същата тема.

  2. Начално училище "Иван Вазов", село Царски извор, община Стражица каза:

    Начално училище “Иван Вазов”, село Царски извор, община Стражица се включва в инициативата на европейската мрежа на службите на пътна полиция: Обичам семейството си! Пазя семейството си на пътя! Ще се проведат разговори с учениците и беседи за безопасността по време на пътуване. Отново ще се припомни безопасният маршрут до дома и училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.