Предстои проверка на „легналите полицаи“ в Разградко

В последната десетдневка на септември бе бъдат проверени всички изкуствени неравности /легналите полицаи/ по пътищата в Разградско.

Това бе решено на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Инициативата идва след писмо да областната администрация от Института за пътна безопасност, в което се казва, че 85% от всички тези изкуствени неравности в държава не отговарят на основните изисквания за тяхното изграждане. Зам.-областният управител Нурие Црънгалова уточни, че комисиите ще са на общинско ниво с участието на представители на Областно пътно управление. До края на юли те ще трябва да приключат проверките, а срокът за отстраняване на пропуските ще е края на септември. По предварителна информация в Община Кубрат изкуствените неравности са 15, в Разград – 36 /7 от тях – селата на общината/, в Лозница – 6, в Цар Калоян – 2, в Завет – 7, в Исперих – 7, в Самуил – 5.

Паралелно с „легналите полицаи”, поверяващите ще проследят как и доколко общинските управи са изпълнили предписанията за  пешеходните пътеки след проверките, извършени миналата година в цялата страна по разпореждане на главния прокурор. Днес стана ясно, че почти всички ще трябва да бъдат боядисани наново, на много места няма и съответните пътни знаци, както и осветление  или надпис „погледни“.

Накрая на въпрос от представителя на Община Кубрат директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев отговори, че и „Дядо Господ да слезе, кърпене на дупки по пътя Разград – Кубрат няма да има“. Сега се кърпели участъци от пътя Пороище – Лозница и това щяло да изчерпи бюджета на Пътното за подобни дейности тази година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.