Втората книжка със стихове на Кристислава Иванова е вече факт благодарение на нейните приятели

Благотворителният спектакъл „Приказката на Криси” изпълни блестящо своето предназначение.

Основната идея на събитието беше издаването на втората книжка със стихове на Кристислава Иванова – момичето,  родено с диагноза ДЦП, пише стихове и голямата ѝ мечта е да стане поетеса, за да може в рими да изпраща своите вдъхновени послания към света. След всичко, което преживя през 2018-та година, в живота ѝ се появиха нови хора, които я подкрепят в идеите ѝ и бяха в основата на работата по издаването на втората ѝ стихосбирка.

Сценарият на спектакъла беше по стихове на авторката, негов сценарист и режисьор беше Катя Лапатова, а изпълнението му – на момичетата и момчетата от Театрално-танцова формация „Пулс”. Самата Криси има нови мечти и една от тях е да танцува. Въпреки диагнозата!  И понеже знае, че всичко е възможно, тя също даде своя принос в емоционалното преживяване на публиката, която я подкрепи в реализирането на бляновете ѝ.

Организаторите на благотворителния спектакъл изказват своята голяма благодарност на Народно читалище ”Развитие 1869” за предоставената възможност именно от сцената на театралния салон на читалището да бъде подкрепено развитието на един млад талант. Бяха подготвили Свидетелство за народно признание за 150-годишния юбилей на културната институция с пожелание и занапред да бъдат средище на добри дела и духовен център на културата в Разград.

Семейството на Криси изказва своите горещи благодарности към всички, които организираха този спектакъл и направиха възможно да бъде отпечатана втората ѝ книжка със стихове. Книжката е вече в Разград и грее с красивото художествено оформление – графичният дизайн и илюстрациите са на Алекс. Отпечатана е в DPX – София. А приятелите на Криси ще продължават да я подкрепят и в развитието на поетичния ѝ талант, и в предстоящите ѝ изпитания. Нейните, както и на братчето ѝ Мишо.

При желание за подкрепа и от страна на читателите, посочваме банкова сметка на майката:

IBAN:     BG38STSA93000020585134

BIC:         STSABGSF

Банка ДСК – ЕАД

Елена Милчева Пенчева

 

Може да имате и книжката със стихове на Криси, като сеобадите на телефон 0897 234018.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.