Празник в Дома за стари хора

Двоен празник имаше днес в Дома за стари хора в Разград – 18-та годишнина от официалното откриване на социалната услуга и Ден на християнското семейство.

В началото зам.-кметът на Разград Хабибе Расим поздрави работещите и живеещите в Дома и връчи на директора Айше Еюбова поздравителен адрес от кмета Денчо Бояджиев. Подарък от градоначалника бе и празничната торта, около която всички в края на тържеството запяха „Честит да бъде този ден“.

Поздравителен адрес от името на областният управител Драгомир Златев прочете неговият заместник Найден Късов. След което, видимо развълнуван, поднесе своите благопожелание за здраве на всички и специално на своята учителка по български език и литература, който разпозна след беловласите мъже и жени пред себе си.

Водосвет за здраве отслужен от отец Дмитрий Терзи.

Празничната програма откри фолклорна групи от баби в Дома, които пяха и рецитираха любими стихове. В поздравителния концерт за възрастните хора участваха още: момичетата от Балетна школа при читалище “Развитие“ с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева и артистите от Капанския ансамбъл с директор Светослав Стойчев.

В Дома в момента живеят 74 възрастни мъже и жени.

Официални гости на тържеството бяха още: директорът на РД “Социално подпомагане“ Росица Бончева, директорът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград Лейман Тюлеоглуева, ръководители на други социални услуги.

/e-Razgrad/

Hits: 109

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.