Граждански протест в Разград против връщането на хартиената бюлетина

Граждански протест срещу връщането на хартиените бюлетини на изборите имаше днес в Разград.

Иво Димитров, общински съветник от „Демократична България“, определи събитието като волеизявление на свободни граждани, несъгласни с направените промени в Изборния кодекс, които ще върнат възможността за манипулации на резултатите от вота – бил той за местна власт или Народно събрание.

„Свидетел съм на това, когато гласуването на избори беше само с хартиени бюлетини колко от тях бяха обявени за невалидни. Бил съм в секционна комисия и знам как в края на изборния ден всички са готови да подпишат каквото и да е, само и само да се приберат, което не е израз на добрата демокрация“, заяви Иво още Димитров. Според него със съучастието на БСП и ДПС ГЕРБ се опитват да възкресят своята “професионална изборна администрация“.

Общинският председателя на партия „Зелено движение“ Деян Пейчев, който е IT специалист, обясни колко по-трудно е да се манипулира машина, отколкото хартиена бюлетина. А твърдението, че избирателите не могат да се оправят с машинното гласуване, той определи като обида спрямо тях.

„Всеки от нас има достатъчно опит и знае, че при гласуване с хартиена бюлетина има възможности за манипулации. Няма никаква логика и причини в това да се опитваме да върнем времето назад“, каза пред журналисти днес и общинският съветник от „Демократична България“ Огнян Обрешков.

Заедно с тях пред сградата на Община Разград в подкрепа на машинното гласуване бяха още общинския съветник от „Кауза Разград“ Антон Монев и адвокат Мария Павлова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.