Подготвят обществена поръчка за експлоатация на регионалното сметище

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ръководи първото за годината заседание на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за региона Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

На него кметовете на седемте общини в Разградска област и областният управител Драгомир Златев обсъдиха подготовката за провеждане на обществена поръчка за експлоатация на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян.

С решение общинските кметове възложиха на кмета на Разград Денчо Бояджиев изготвянето на документацията и провеждането на обществената поръчка. Новата процедура се налага, тъй като през юли 2023 г. изтича срокът на договора на обществената поръчка със същия предмет, а договорът бе тригодишен.

Кметовете изслушаха и информация от зам.-кмета Добрин Добрев и началника на отдел „Опазване на околната среда“ Недим Тахиров за напредъка по двата проекта, които се реализират на сметището. За изграждането на третата клетка на депото стана ясно, че сега там се изпълняват изкопни работи, а клетката е почти оформена. Следват профилиране и уплътняване – т.нар. „глинен екран“; поставяне на геомембрана; изграждане на дренажна система; ликвидиране на стария басейн и изграждане на нов преди да се уловят мръсните води от горните клетки.

В напреднала фаза е и изграждането на сепариращата и компостираща инсталация, предстои и доставка на технологичното оборудване.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.